Виж само едно мнение
  #886  
Стар 10-10-2013
Аватара на Dalavera
Dalavera Dalavera не е на линия
Просто той!
 

Дата на присъединяване: Jul 2008
Местоположение: София
Мнения: 547
Благодари: 93
Получил благодарност:
127 пъти в 100 поста
Сваляния: 8
Ъплоуди: 0
По подразбиране

Цитирай:
Първоначално написано от Йовчо Димов Вижте мненията
На колегата със "скъпите" работи искам да му кажа че щом има 200 лева , то нека си купува неща от 200 лева.
Но друго : в днешно време вече всичко разчита на софтуер мой човек и чипове/чипсети и други процесори са идентични и only остава това да бъде коректно написан софтуера . Така че аз съм по-склонен като запознат да ти кажа че обикновенно плащаш двойни суми заради това че на него пише определена марка . Ако си мислиш че примерно Golden meda-та не е правена в китай , жестоко си се излъгал .
Второ като гледам разни поддръжки на Ютуб , Юпорн и други + Wi-fi донгълче и 8 мегабайтовия софт ? Какво мислиш че има повече това от Аривата например ? И тя е с 8 мегабайтов софт . И гледам че даже на тая голдън медия ги е домързяло да напишат какъв процесор има и колко рам има ? Аз искам като давам токова пари да знам какво купувам? От сайта им нищо такова не разбрах . Разбрах само че е DVB-T/DVB-C и DVB-S в едно... другото не е важно , така ли ? Хубаво че е с два тунера ... и друго какво ? 150 лева отгоре ... това е което искам да ти кажа относно "скъпите" неща . И те са точно толкова застраховани от счупване/блокиране/прецакване , колкото и "евтините" . Идеята е в частите ползвани вътре(заобикалящите чиповете части) . Но като се има предвид че например ако моя му изсъхнат кондензаторите мога да си ги сменя сам и естествено да си купя нови за 10-тина лева (хубави) , Кажи ми за мен не се ли обезмисля за таква кутийка да се дават 200 лева ? И плюс това аз съм казал " В малка кутийка очаквай малки работи" ( имам предвид изработката най-вече на захранване и охлаждане). Това са кусурите на всички приемници с оглед импулсните захранвания и тяхната технология , всичко разчита на капацитетите да са хубави иначе спират ! Другото е идентично във всички приемници +- някакви подробности като функции . Единственото удобно е че е в едно всичко , но и това крие опасности също. А и DVB-S на повечето не им трябва предполагам, защото към 200-тата лева трябва да дадат още към 50-60 за чиния .... Какво казвам в такива случаи: една "екстра" води до други необходимости.. и то съвсем целенасочено. А аз доколкото виждам тук в темата става дума за DVB-T евентуално Т2 приемник , нито C нито S обсъждаме
Специално към колегата @ Йовчо Димов: Колега много те моля, не пиши за неща за които не си запознат с тяхната същност и възможности! МОЛЯ!!! Как може да пишеш за приемник без да си го и мернал дори, камо ли да си работил с него??? Ти имаш ли изобщо представа за тази техника. Няма да навлизам в реторика с теб за качествата на този приемник без ти дори да си го й момирисвал така, че моля не пиши ненужни, излишни и неверни постове. Когато си го купиш и си "поиграеш" с него, ще разбереш за какво иде реч! До тогава не си трупай празни постове с ненужна информация.
Единственото което мога да кажа, че приемника е супер /извинявам се за рекламата/. Супер възможности, като кабелен, ефирен, сателитен и клиент. Последното /с червеното/ явно няма да можеш да го разбереш, ама аз ще ти простя! Айде играй си с "качамаците"!
__________________
Парабола 1,4м.; Inverto IDLR-QUDF00-CLASC-OPP; 30W - 50E;
Отговори с цитат